top of page
IMG_9591.JPG

Rečiška krožna pot

Si človek izzivov? Si rad postavljaš nove cilje? Potem je tale krožna Rečiška pot prava zate. Da pa izziv ne bo prevelik, bomo 35 kilometrov dolgo pot, ki premaga 2400 m višinske razlike, prehodili v dveh dnevih. Pot, obogatena z rudarsko dediščino, vodi po vrhovih, ki obkrožajo Rečiško dolino. 

Valoviti svet Posavsko-Zasavskega hribovja ponudi zanimive razglede na vse strani neba.

Naj planinska pot leta 2019, ki ima tudi svoj dnevnik, je vredna vsake kapljice znoja.

Pot poteka po označenih, urejenih in nezahtevnih poteh.

Prespimo v planinskem domu.


Kondicija: 4/5
Tehnična zahtevnost: 2/5 


2 dni

Program trekinga

Dokončen program trekinga se lahko v primeru nepredvidljivih okoliščin razlikuje od opisa. 

1. dan

 

Zapeljemo se v Laško. Začnemo po cesti, ki se pod Govškim Brdom spremeni v planinsko pot. Mimo knapovske brunarice se spustimo na sedlo Zavrate. Sledi slikovit vzpon na Babo. Kakšen razgled! Nadaljujemo po grebenu in tako, mimogrede, obiščemo še Ostri vrh. Pot nas vodi skozi podeželje proti prijaznemu planinskemu domu na Kalu. Tu nas čaka prava knapovska večerja, ki nam bo povrnila moči za nadaljevanje poti prihodnji dan.  Večerja in nočitev.

Dolžina: cca. 17 km

Višinska razlika: 1400 m

Trajanje: 6 - 7 ur hoje

2. dan​

Po samopostrežnem zajtrku nadaljujemo čez Kal proti najvišjemu vrhu naše poti, Mrzlici. Mrzlica je eden najbolj razglednih vrhov Posavsko-Zasavskega hribovja. Nadaljujemo v smeri Gozdnika, ki je s poti malce umaknjen, na vrhu pa je postavljen zanimiv bivak. Šmohor, kjer stoji planinski dom, nam bo nudil krajši počitek, lahko pa si boste privoščili tudi okrepčilo. Še prej pa obiščemo Tolsto.

Vzpon na deseti vrh Malič in sestop v Laško. Začetek smo povezali s koncem!

Dolžina: cca. 18 km

Višinska razlika: 1000 m

Trajanje: 6 - 7 ur hoje

bottom of page