top of page
DSC09768.JPG

Marmarole runde

Krožna pot, ki obkroži najbolj divji del Dolomitov, Marmarole. Treking, ki navduši s pogledi na dolomitske vrhove, ki so del Unescove dediščine. 4 dni uživanja v naravi in neverjetnih panoramah.

Za ljubitelje hoje!

Urejene in nezahtevne poti. Krajši, zahtevnejši deli so zgledno zavarovani z jeklenico.
Treking poteka od koče do  koče. 
CENA 550 eur - vključen polpenzion
Kondicija: 5/5
Tehnična zahtevnost: 4/5 
 
Termin:
11. 7. - 14. 7. 2024

Program trekinga

Dokončen program trekinga se lahko v primeru nepredvidljivih okoliščin razlikuje od opisa. 

1.dan
 

Izhodišče štiridnevne pustolovščine je Auronzo di Cadore. Prvih 500 višinskih metrov si bomo olajšali z gondolo, ki nas zapelje na Monte Agudo. Od tukaj dalje, pa vzamemo "pot pod noge". Odprejo se nam izjemni razgledi na skrajni zahod Karnijskih Alp, pa na Sekstenske Dolomite s Tre Cime in Cadini. Pot zavijuga skozi macesnov gozd, ko se pred nami pokažejo špičaste Marmarole. Kakšna divjina! Občudujemo stolpe, ki so dostopni le nekaterim. Do našega prvega prenočišča nas čaka še nekaj lahkotne hoje. 

Višinska razlika: 600 m vzpona, 100 m spusta

Trajanje: 4 - 5 ur hoje

2. dan

Po odličnem zajtrku se povzpnemo do še ene koče, nad katero je čudovito razgledna škrbina. Uau! Razgled nas bo navdušil, saj se nam bodo pokazali Cadini, Tre Cime in še kaj. Del poti se vrnemo, nato pa nas čaka prečna pot, ki poteka pod ošiljenimi in nedostopnimi vrhovi Marmarol. Prečenje ene grape, pa druge, kratki detajli so zgledno zavarovani. Kot po pomolu dosežemo gorsko kočo, kjer prenočimo. 

 

Višinska razlika: 400 m vzpona, 400 m spusta

Trajanje: 6 ur hoje

3. dan

Tretja etapa trekinga se bo začela navzdol. Sestopili bomo v ledeniško dolino, po kateri se bomo povzpeli do pregrade, na vrhu katere bomo

pod samim vznožjem znanega in zahtevnega dolomitskega tritisočaka, Antelao. Obiščemo kočo Galassi, ki jo večina gornikov uporabi kot izhodišče za ta vrh. Nadaljujemo do Forcella Piccolla (Mala škrbina), kjer se nam odpre pogled na še enega dolomitskega lepotca, Pelmo (Božji prestol). Pred nami je nekaj sestopa in prečenja melišča, kjer se običajno pasejo kozorogi. Bo tudi tokrat tako? V tretji koči nas bo pričakal Edi, "idejni oče" poti Marmarole Runde. 

 

Višinska razlika: 1000 m vzpona, 700 m spusta

Trajanje: 6 - 7 ur hoje

4. dan

Zadnji začnemo z vzponom na Forcella Grande (Velika škrbina), s katere se nam bo odprla magična kulisa skalne pregrade pogorja Sorapis, na desni pa nas še vedno spremljajo Marmarole. Kako edinstven stolp je Torre Sabbioni! Naslednjih nekaj ur bomo sestopali v dolino Somadida, ki je tudi gozdni rezervat. Tako, najbolj divji del Dolomitov smo prehodili. 

 

Višinska razlika: 550 m vzpona, 1250 m spusta

Trajanje: 7 ur hoje

Cena 550 € vključuje:

  • ​3x nočitev z zajtrkom in večerjo v gorskih kočah

  • sedežnica na Monte Agudo

  • prevoz z udobnim kombijem (odhodi iz Kranja in Ljubljane)

  • cestnine in parkirnine

  • organizacijo in vodenje (2 vodnici PZS)

Možna doplačila:

Cena ne vključuje:

  • hrane in pijače na turi

  • pijače pri večerji

  • stroškov osebne porabe

Odpoved trekinga:

  • V primeru odpovedi trekinga s strani agencije se potniku vrnejo vsa vplačana sredstva. 

  • V primeru odpovedi trekinga s strani potnika veljajo splošni pogoji. 

DSC09020.JPG
bottom of page