top of page
Wilder Kaiser

Kdo sva?

Mateja Gerečnik

MATEJA GEREČNIK

Gore so moja velika ljubezen. Svet tam je drugačen in tam smo drugačni tudi ljudje. Po eni strani nam kažejo kako smo majhni, po drugi pa nas navdajajo z neizmerno močjo in polnijo z energijo.

Sem neugnana raziskovalka in ne maram rutine. Vedno znova iščem poti in destinacije, ki so drugačne, neobljudene, neznane in ravno zato ponujajo svojo pristnost v največji možni meri. Ni večjega čara, kot najti in prehoditi pot, po kateri še nisem stopala.

V gorah iščem mir in tišino. Ne maram trofej in obljudenih vrhov. Bližje so mi stezice, ki so skrite in manj obljudene.

Nabor trekingov je jagodni izbor poti, ki so me navdušile, primerne pa so tudi za pohajkovanje s skupino podobno mislečih. Saj to smo, kajne? Skupine so majhne in ravno zato se med nami vzpostavi pristen stik, doživetja pa postanejo velika in nepozabna.

Veselim se, da z majhnimi koraki dopolnjujem ponudbo trekingov na tržišču.

Želim več, želim drugače in želim vas peljati tja, kamor vas ne pelje nihče drug.

Butično? Lahko bi se tako reklo. Zagotovo pa povsem drugače.

Na snidenje, prijatelji!

Vodnica PZS, kategorije A, B in D

Delavec v športu II.

Gsm: 031 397 306

Jelena Justin

JELENA JUSTIN

Gore sem vzljubila v študentskih letih, prej je bila moja velika ljubezen košarka. Vztrajno sem odkrivala različno zahtevne poti, ki so me vedno znova navduševale. Za Gorenjski glas sem pred skoraj dvajsetimi leti začela pisati rubriko Planinski izlet in na osnovi teh opisov je časopisna hiša založila tudi 4 planinske vodnike Pozdravljene, gore I., II., III in IV. Rubriko pišem še danes. 

Če ljudje hodijo v hribe po mojih opisih, se mi je zdela nadgradnja, da se izobrazim za vodnika PZS, da bom na opisane poti lahko tudi koga odpeljala. In danes sem tukaj, kjer sem.

Ko vas z Matejo vodiva po vam neznanih poteh, neizmerno uživam. 

Občutek imam, da se na vsakem trekingu nekaj naučim. Izkušnje, ki jih da pristen stik, kar najine male skupine omogočajo, so neprecenljive. Trije ali štirje dnevi odklopa potrdijo tisto, kar že dolgo vem: kako malo potrebujemo, da smo srečni. Energija v gorah je nekaj posebnega. 

Gore nas učijo ponižnosti in vsakič znova me navdajo s strahospoštovanjem. Prelesten svet, ki mu piko na i dodate vi.

Dobrodošli v najini družbi!


Vodnica PZS, kategorija A, B, D
Delavec v športu II.

Gsm: 040 651 385

bottom of page